NESTO SE MORA UCINITI I

23
Share
Copy the link

” Tekstovi su ti sve patetičniji” rekao je Miloš Matoroj Ribi. Ona se lecnula. Patetika je bila visoko na listi malograđanskih pojava njene majke, poduža lista koja joj je ostala u nasleđe, a u skladu sa hermeneutikom nije se dala nikada zaključiti …” u kurac ” pomisli Matora Riba.

To nije dobro.

“Naravno da su patetični kada sam zaljubljena”, patetika je išla skupa sa svakodnevnim zagledanjem u horoskop ( horoskop, jedanaesti na listi njene majke) i stavljanjem ruža na usne. Ne. Stavljanje ruža je OK, setila se. Čitanje ženskih časopisa (osmo na listi), posbeno članaka pod naslovom ” Deset načina da zavedete/zadržite/zadovoljite/zadavite vašeg muškarca”. Pročitala je bar 50 različitih horoskopa (sa posebnim osvrtom na slaganje horoskopskih znakova) i većinu (u rasponu od 100 do 200) ženskih portala sa narečenom temom.

Onda je otkrila čitavu subkuluturni svet ženskih tema. “Starija žena – mlađi muškarac”. Oooo, pomislila je Matora Riba, i zabola nos u te stranice…

” Međutim Miloše, to je strašno… TO JE STRAŠNO!” vajkala se Matora Riba, i ne samo zato što će zbog čitanja ženskih časopisa goreti u nekom ateističkom paklu svoje majke, već zato što je na svakoj stranici “Starija žena – mlađi muškarac” iskakala Demi Mur ( sa izvesnim Eštonom Nešto), i mada je bila 8 godina starija od Matore Ribe, reklo bi se da joj je Matora Riba možda majka, u najboljem slučaju – tetka.

“STRAŠNO!” potvrdila je još jednom Matora Riba mrzeći na Demi Mur i ženske portale. Čak i ako otpiše deo na veselo postojanje programa imenom photoshop, i dalje je ostajala činjenica da Demi Mur, bogjeneubio, izgleda mlađe od Matore Ribe.

” A još strašnije je to što Onaj Mladić izgleda JOŠ MLAĐE od onog Eštona Nešto!” zaključi Matora Riba.

Bila je patetična. Zaljubljenost ju je činila uplašenom ( histeričnom) i ranjivom ( histeričnom bre, ali je teško raspravljati sa Milošem oko postojanja histerije).

“…Kakva je to moć…” izletelo je Milošu dok se Matora Riba skupljala u embrion na podu govoreći o kontroli, o kontroli, o kontroli (o strahu), čvrsto stežući vilice da ne bi zaplakala od toliko energije utrošene u kontrolu jedne… najobičnije zaljubljenosti… samo bi joj još to nedostajalo, da plače.

Kakva je to moć.
Da.

I mrzela je Onog Mladića kome je ta moć pripala pukim slučajem njenog hormonskog disbalansa (jel tako Miloše?).

Nešto se mora učiniti.